Statutul de observator al Moldovei în Uniunea Euroasiatică va fi discutat la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon va merge săptămâna viitoare în oraşul rusesc Soci, unde va avea loc şedinţa preşedinţilor a cinci ţări, membre ale Uniunii Euroasiatice – Federaţia Rusă, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Armenia. În cadrul şedinţei, care va avea loc pe 14 mai, se va discuta subiectul acordării Republicii Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii.

Anunţul a fost făcut de şeful statului în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon a declarat că anul trecut, în luna aprilie, a semnat un memorandum de colaborare între Republica Moldova şi Uniunea Euroasiatică şi a depus o solicitare din partea Republicii Moldova pentru a obţine statutul de observator. 

El susţine că statutul de observator nu contravine acordurilor deja semnate cu Uniunea Europeană şi cu unele ţări. 

„Sper foarte mult că pe 14 mai Republica Moldova va obţine acest statut de observator al Uniunii Euroasiatice”, a afirmat preşedintele. 

Potrivit lui, acest statut oferă posibilitatea de a afla mai multe despre Uniune şi acces mai mare pe pieţele euroasiatice.

De asemenea, şeful statului spune că în cadrul vizitei la Soci va avea prima întrevedere cu preşedintele reales al Rusiei, Valdimir Putin, cu care va discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală. Tot în cadrul vizitei la Soci, preşedintele va avea întrevederi cu noul premier al Armeniei şi cu preşedintele Belarusului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite