Iurie Leancă nu vrea să fie primar şi creează un bloc electoral alături de Ion Hadârcă, Mihai Godea şi Vasile Costiuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iurie Leancă a găsit soluţia care să îi permită noii sale formaţiuni, pe care o creează, dar care încă nu a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei - Partidul Popular European din Moldova - să participe la alegerile locale generale din 14 iunie.

Astfel, fostul premier a anunţat crearea unui bloc electoral - Platforma Populară Europeană din Moldova - alături de Ion Hadârcă, Mihai Godea şi Vasile Costiuc, preşedinţii partidelor extraparlamentare - Partidul Liberal Reformator, Partidul „Acţiunea Democratică” şi Partidul „Democraţia Acasă”.

Leancă a precizat că alianţa nou creată va avea candidaţi în toate localităţile din Republica Moldova. „În următoarea etapă vom forma listele electorale şi vom înscrie candidaţii în cursă. Vreau să menţionez că vom avea candidaţi pentru funcţiile de primar şi consilieri în toată ţara. Ne propunem să câştigăm alegerile locale. Vom merge braţ la braţ spre Uniunea Europeană”, a menţionat Leancă în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, fostul premier a precizat că nu el va fi candidatul noului bloc politic pentru funcţia de primar al capitalei. „Noi nu am luat vreo decizie legat de numele candidatului nostru. Vă pot spune cu siguranţă că vom avea candidat. Evaluăm mai multe opţiuni. Eu nu voi fi candidatul blocului pentru Primăria Chişinău”, a declarat Iurie Leancă.

Comisia Electorală Centrală a publicat anterior lista partidelor politice care au dreptul să participe la alegerile locale de sine stătător. Din listă fac parte 43 de formaţiuni. PPEM nu poate participa la alegerile locale din 14 iunie, pentru că nu a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei până în ziua stabilirii datei exacte a scrutinului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite