Socialiştii nu-l vor vota pe Vlad Filat pentru un nou mandat de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat ar putea ajunge din nou premier cu voturile democraţilor şi neafiliaţilor
Vlad Filat ar putea ajunge din nou premier cu voturile democraţilor şi neafiliaţilor

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, nu vede niciun motiv pentru a vota candidatura liberal-democratului Vlad Filat pentru al treilea mandat în fruntea Guvernului Republicii Moldova.

„Dacă preşedintele Nicolae Timofti ar fi înaintat un tehnocrat, care nu este membru de partid şi are un program de guvernare pentru oameni, socialişti ar fi susţinut această candidatură. Câteva săptămână în urmă am votat demisia lui Vlad Filat. Nu cred că în acest răstimp Filat s-a schimbat şi va veni cu o echipă de persoane profesioniste şi mai puţin corupte“, a declarat Igor Dodon.

Deputatul nu exclude că vor exista tentative de a-l convinge să-şi schimbe decizia, dar „poziţia socialiştilor este foarte clară“.

Ieri, şeful statului l-a desemnat pe Vlad Filat candidat la funcţia de prim-ministru. Liderul PLDM are la dispoziţie 15 zile pentru a forma cabinetul de miniştri şi a elabora un program de guvernare. Pentru ca noul Guvern să fie instituit este nevoie de votul a 51 de deputaţi. În condiţiile în care liberalii au anunţat că nu-l vor susţine pe Vlad Filat, voturile neafiliaţilor cântăresc greu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite