Socialiştii cer Parlamentului să condamne declaraţiile de unire semnate de unele localităţi din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO socialistii.md
FOTO socialistii.md

Deputaţii socialişti au înregistrat în Parlament un proiect de Declaraţie prin care condamnă adoptarea de către unii aleşi locali a declaraţiilor de unire cu România. Socialiştii spun că aceste acţiuni sunt anticonstituţionale, ilegale şi urmăresc ca scop lichidarea statalităţii Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, acţiunile date sunt elemente ale campaniei propagandiste lansate de către forţele unioniste pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele luni.

Declaraţia depusă de PSRM în Parlament condamnă acţiunile primarilor, dar şi lipsa de reacţie din partea SIS, MAI, a Procuraturii Generale, Cancelariei de Stat, Guvernului şi altor autorităţi. Prin Declaraţie, se cere tragerea la răspundere a reprezentanţilor organelor de securitate şi de drept pentru „îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu”.

Potrivit PSRM, persoanele ce comit astfel de fapte încalcă grav prevederile unor articole ale Constituţiei, ale Legii Guvernului, ale Legii privind Serviciul de Informaţii şi Securitate şi alte legi naţionale.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, întrebat dacă va participa la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pe care preşedintele Igor Dodon a spus că o va convoca pentru a condamna declaraţiile de unire, a răspuns că va merge, dar că personal are dubii privind oportunitatea convocării Consiliului pe acest subiect. Andrian Candu nu crede că astfel de chestiuni simbolice trebuie discutate la Consiliul de Securitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite