Sergiu Mocanu, despre următorul plan al lui Plahotniuc: Jizdan va prelua şefia SIS, iar Cavcaliuc cea a CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat miercuri, 25 octombrie, în cadrul emisiunii sale de pe Youtube, că Vlad Plahotniuc intenţionează în viitorul apropiat să-şi consolideze instituţiile de forţă, iar pentru asta preşedintele Partidului Democrat îşi va numi în funcţiile respective persoanele sale de încredere.

Potrivit lui Sergiu Mocanu, actualul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, va fi numit director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, după ce lui Mihai Bălan i-a expirat mandatul.

Fostul deputat susţine că în aceste circumstanţe Ministerul de Interne va fi preluat de către fostul viceministru de Interne din perioada comuniştilor Valentin Zubic.

„Criminalul principal din 7 aprilie (2009), mai criminal decât Papuc, pentru că Zubic a îndeplinit ordinile lui Voronin în noaptea dinspre 7 spre 8 aprilie, atunci când au decimat şi violat tinerii noştri prin comisariate de poliţie”, a menţionat Mocanu.

Tot în acest context, politicianul a mai subliniat că înlocuitorul lui Viorel Chetraru la şefia Centrului Naţional Anticorupţie, căruia la fel i-a expirat mandatul, ar urma să fie actualul şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc.

„Cavcaliuc care a săvârşit atacuri banditeşti şi poliţieneşti asupra business-ului din Republica Moldova”, a precizat preşedintele Antimafie.

Mocanu consideră că Plahotniuc îşi doreşte consolidarea instituţiilor de forţă fiindcă ar avea mai multe frici, printre care teama că ar putea fi asasinat.

„Plahotniuc nu va pleca precum Voronin sau alţii de la putere. Eu am spus-o altă dată, Plahotniuc nu va pleca fără să producă victime umane. Se va ţine cu toată forţa de putere”, a conchis Sergiu Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite