S-a stins din viaţă ambasadorul Republicii Moldova în Qatar: „A fost o persoană extraordinară, care a contribuit la relaţiile bune dintre Chişinău şi Doha”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Amabasadorul Republicii Moldova la Doha, Valeriu Tihonov, s-a stins din viaţă vineri, 3 noiembrie. În acest context, premierul Pavel Filip a avut o convorbire telefonică cu Emirul Statului Qatar, Şeicul Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani. Oficialul qatarez a transmis condoleanţe în urma trecerii în nefiinţă a diplomatului moldovean.

„A fost o persoană extraordinară, care a contribuit la relaţiile bune dintre Chişinău şi Doha”, a spus Emirul.

La rândul său, Pavel Filip a mulţumit oficialului pentru acest mesaj şi pentru exprimarea dorinţei de a acoperi cheltuielile privind repatrierea corpului neînsufleţit al diplomatului. Totodată, premierul şi-a exprimat compasiunea faţă de familia îndurerată.

Valeriu Tihonov s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani. El a fost primul ambasador al ţării noastre în Statul Qatar, numit în această funcţie la 29 octombrie 2013.

Tihonov a fost diplomat de carieră, absolvent al Institului de Relaţii Internaţionale de la Moscova. Şi-a început cariera în serviciul diplomatic sovietic, după care a colaborat la sindicate, având şi activitate editorială. În 2012 a devenit şeful cabinetului ministrului de Externe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite