Reacţia Preşedinţiei după reţinerea lui Leonid Talmaci: Sperăm că este o eroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedinţia Republicii Moldova şi-a exprimat îngrijorarea, după ce fostul guvernator al Băncii Naţionale din Moldova, Leonid Talmaci, a fost reţinut în seara de vineri, 3 martie, de către procurorii anticorupţie pentru că ar fi făcut parte dintr-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzând daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

„Suntem foarte îngrijoraţi de această reţinere. Domnul Leonid Talmaci este o personalitate importantă pentru Republica Moldova, apreciată înalt şi de comunitatea internaţională, persoană care a stat la baza formării sistemului bancar.

De ieri este şi membru al Consiliului Economic de pe lângă preşedinte. Deja ne documentam. Sperăm că este o eroare şi în timpul cel mai apropiat situatia se va clarifica”, a scris purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. 

Leonid Talmaci este primul guvernator al Băncii Naţionale din Moldova (1991 - 1999) şi fondatorul sistemului bancar moldovenesc.

Deţine Ordinul „Gloria Muncii” şi este Cavaler al Ordinului Republicii. La 2 februarie 2017 i-a fost oferit de către preşedintele Igor Dodon, Ordinul „Bogdan Întemeietoul” pentru merite remarcabile în dezvoltarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova, pentru contribuţie substanţială la renaşterea naţională.

Din 20 ianuarie 2015 Leonid Talmaci ocupă funcţia de preşedinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank.

Odată cu semnarea decretului de către Igor Dodon la 3 martie 2017, privind înfiinţarea Consiliului Economic pe lângă preşedintele ţării, Talmaci a devenit membru al acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite