Reacţia eurodeputaţilor români la decizia instanţei de a nu valida alegerile din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cutremurul” politic produs la Chişinău în seara de marţi, 19 iunie, prin decizia instanţei de a nu valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase, a produs reacţii inclusiv din partea eurodeputaţilor români.

Europarlamentarul Andi Cristea a scris pe pagina sa de Facebook că a luat notă „de decizia de etapă a justiţiei din Republica Moldova în ceea ce priveşte invalidarea alegerilor pentru Chişinău”. 

„Decizia ridică întrebări legitime la care ar fi bine să existe răspuns de tip european. Predictibilitate înseamnă bun simţ la toate palierele puterii – executive, legislative şi judecătoreşti”, a afirmat Cristea.

Un alt eurodeputat, Siegfriend Mureşan, a declarat că „alegerile pentru Primăria Municipiului Chişinău, care au fost câştigate de candidatul proeuropean Andrei Năstase, au fost invalidate, la cererea socialistilor lui Dodon, după o şedinţă la care presa a fost dată afară din sala de judecată”. 

„Să vedem exact ce motive au fost invocate. Până una-alta, apar mari semne de întrebare privind separarea puterilor în stat în Republica Moldova”, a precizat Mureşan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite