Protestele din Chişinău vor continua. Maia Sandu: Cerem demisia Guvernului Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

În cadrul unei conferinţe de presă organizate de Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a anunţat care rămân a fi revendicările opoziţiei proeuropene. Ea a comunicat că protestele din centrul Capitalei vor continua, următorul fiind planificat pentru sfârşitul lunii septembrie, în faţa Parlamentului, iar manifestanţii vor solicita inclusiv demisia premierului Pavel Filip.

Maia Sandu susţine că Guvernul Filip „se face vinovat de înrăutăţirea situaţiei din Republica Moldova, de înrăutăţirea considerabilă a condiţiilor de viaţă a cetăţenilor R. Moldova”.

„Acest Guvern se face vinovat de degradarea continuă a procesului democrat din R. Moldova şi de izolarea internaţională a R. Moldova”, a afirmat preşedinta PAS.

O altă revendicare a protestatarilor va fi ca guvernarea să garanteze alegeri libere şi corecte în cadrul sistemului electoral proporţional, după ce acesta a fost modificat în cel mixt.

„Sistemul proporţional este singurul sistem reprezentativ şi democratic în condiţiile R. Moldova”, a subliniat Maia Sandu.

Opoziţia mai cere şi validarea alegerilor din Chişinău, unde primar general al Capitalei a fost ales liderul PDA, Andrei Năstase.

Partidele de opoziţie solicită sancţionarea judecătorilor care au invalidat mandatul lui Andrei Năstase.

De asemenea, liderii opoziţiei vor să fie anulată legea privind amnistia fiscală, dar şi oprirea „persecuţiilor politice” asupra opoziţiei sau a celor care critică guvernarea.

Mai mult, Maia Sandu a cerut să fie traşi la răspundere penală cei implicaţi în frauda bancară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite