Procurorul general Valeriu Zubco şi-a dat demisia, anunţă preşedintele Parlamentului Marian Lupu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zubco, procurorul general al Republicii Moldova. FOTO Tudor Iovu
Valeriu Zubco, procurorul general al Republicii Moldova. FOTO Tudor Iovu

Valeriu Zubco şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului Marian Lupu la şedinţa Biroului Permanent al Legislativului.

Marian Lupu a comunicat că Valeriu Zubco l-a sunat să-l anunţe despre faptul că îşi dă demisia. „Am fost informat în timpul şedinţei despre asta. Tot ce se referă la detalii şi motive vă va anunţa Valeriu Zubco personal prin intermediul mass-media”, a declarat Lupu penru presă. Serviciul de presă al Procuraturii a confirmat faptul că Valeriu Zubco şi-a prezentat demisia. Maria Vieru, şefa serviciului de presă de la Procuratura Generală, a menţionat că motivele vor fi anunţate într-o conferinţă de presă, săptămâna viitoare.

Biroul Permanent al Legislativului a decis azi convocarea pentru luni, 21 ianuarie, a şedinţei extraordinare a Parlamentului pentru a forma o comisie de anchetă care să examineze cazul incidentului tragic din 23 decembrie, când la vânătoare în Pădurea Domnească a fost împuşcat omul de afaceri Sorin Paciu, care peste două zile s-a stins din viaţă la spital.

Pe demisia procurorului a insistat premierul Vlad Filat şi fracţiunea PLDM din Parlament, invocându-se modul defectuos în care a a acţionat Procuratura în cazul vânătorii din Pădurea Domnească, soldată cu moartea unui om.

Parlamentul Republicii Moldova se va întruni luni, 22 ianuarie, în şedinţă extraordinară pentru a crea o comisie de anchetă pe faptul cum au acţionat organele de drept în acest caz.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a depus în această dimineaţă o iniţiativă legislativă la secretariatul Parlamentului prin care propune ca şeful Procuraturii Generale, al Curţii de Conturi, şi al Comisiei Electorale Centrale să fie numiţi de opoziţie, potrivit publika.md. Acesta a ţinut să menţioneze că nu este vorba de nicio înţelegere cu PCRM.

Socialistul igor Dodon a declarat că este de acord cu propunerea lui Plahotniuc, dar a ţinut să menţioneze că funcţia de procuror general trebuie să fie apolitică, adică să nu aparţină niciunui partid.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite