Prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă: „Candidatul nostru la funcţia de premier rămâne Vlad Filat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de prim-ministru rămâne Vlad Filat, anunţul a fost făcut de prim-vicepreşedintele formaţiunii, Iurie Leancă, ministru de Externe în Cabinetul Filat.

„A demonstrat că are capacităţile şi calităţile pentru a conduce eficient un Guvern. Împreună cu colegii din Executiv, a ştiut să răspundă la problemele de ordin intern şi extern“, a spus Iurie Leancă.

„Deoarece colegii din AIE s-au referit la experienţele democratice în sistemele parlamentare europene, liderul celei mai mari formaţiuni care face parte din coaliţie întotdeauna este şeful Executivului. Dacă vor să îmbrăţişeze aceste valori, le sugerez colegilor să o facă în totalitate, dar nu doar segmentar“, a adăugat liberal-democratul.

Oficialul a anunţat că PLDM a convocat pentru ziua de 10 martie şedinţa Consiliului politic naţional al formaţiunii unde se va discuta despre situaţia creată şi unde va fi „decisă calea partidului“.

Guvernul Filat a picat ieri, fiind demis cu votul a 54 de deputaţi (comunişti, democraţi, grupul socialiştilor şi neafiliaţii Mihai Godea şi Sergiu Sârbu).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite