Preşedintele României crede că partidele proeuropene de la Chişinău se vor coaliza în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, la Adevărul Live. FOTO Eduard Enea
Klaus Iohannis, la Adevărul Live. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se aşteaptă ca în termen scurt să fie finalizate negocierile de la Chişinău pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

În cadrul interviului acordat la Adevărul Live, Klaus Iohannis a afirmat anunţându-şi vizita la Chişinău în perioada imediat următoare: „Sunt semnale că până atunci se va apropia de finalizare negocierea politică. Sunt două semnale puternice pe care vreau să le dau prin această vizită. Unu, că îmi pasă de Moldova şi de relaţiile româno-moldovene. Între România şi Moldova există relaţii foarte speciale, relaţii pe care le apreciez, pe care vreau să le cultiv şi să le cresc. Al doilea este de încurajare a forţelor proeuropene, fiindcă moldovenii au votat, în majoritate, pentru partidele de orientare proeuropeană. Vreasu să merg să apreciz acest vot al fraţilor noştri şi să încurajez partidele să continue acest parcurs”.

Iohannis a apreciat că deşi există o majoritate nu foarte puternică la Chişinău, totuşi nu crede că Republica Moldova va ajunge sub influenţa Rusiei: “Eu cred că votul este proeuropean. Sigur, fragil este o noţiune relativă. Nu există un criteriu pentru a spune că de la 1%  în sus este fragil, de la 55 nu mai este fragil. Majoritatea a votat proeuropean. Este un lucru pe care îl apreicez şi această apreciere vreau să o subliniez inclusiv prin vizita mea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite