Preşedintele Moldovei cheamă oamenii la proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 24 septembrie, în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc referendumul consultativ iniţiat de preşedintele Igor Dodon, vor avea loc proteste, a anunţat şeful statului în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon a menţionat că oamenii vor ieşi în stradă în susţinerea celor patru subiecte care ar fi trebuit înaintate la referendumul consultativ. Totodată, preşedintele susţine că actualmente nu mai are rost să se meargă cu proteste în jurul Guvernului. „Oamenii vor veni la Chişinău la îndemnul preşedintelui şi aceasta va fi convocarea Marii Adunări Naţionale, care trebuie să adopte decizii concrete. Apoi aceste decizii vor fi transformate în decrete prezidenţiale. Dar nu pe 24 septembrie”, spune preşedintele.

Potrivit şefului statului, convocarea Marii Adunări Naţionale ar putea avea loc în situaţia în care Partidul Democrat se pregăteşte serios de destabilizarea situaţiei în ţară sau dacă vor fi lansate diferite iniţiative de demitere a preşedintelui.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite