Premierul Vlad Filat despre percheziţiile de la Fisc şi Guvern: „Am impresia că am revenit în perioada vinerilor negre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. Foto: Adevărul
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. Foto: Adevărul

Premierul liberal-democrat, Vlad Filat, susţine că acţiunile instituţiilor statului în interesul unui partid politic sunt condamnabile. Declaraţia a fost făcută după ce ofiţerii Anticorupţie au descins în această dimineaţă la Fisc şi Guvern.

„Instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria consecvent, bazându-se pe lege. Acţiunile cojuncturale în interesul unui partid politic sau eveniment politic sunt condamnabile. Mi se creează impresia că am revenit în perioada vinerilor negre, mai cu seamnă dacă e să ne uităm la personajele care comunică despre aceste descinderi“, a comentat premierul Vlad Filat.

Şeful Executivului este de părere că, dacă ar fi fost obiective, percheziţiile ar fi putut să aibă loc fie ieri, fie peste o lună sau chiar o săptămână.

„Am prevestit, după ce am luat atitudine promptă în cazul incidentului legat de vânătoarea din Pădurea Domnească, faptul că vor urma show-uri politice, dosare, descinderi, scopul fiind unul - de a distrage atenţia de la adevaratele probleme cu care se confruntă societatea“, a mai spus Filat.

În această dimineaţă, mai mulţi angajaţi ai Centrului National Anticorupţie au descins la Fisc şi Guvern pentru percheziţii. Potrivit unui comunicat de presă al CNA, percheziţiile au fost efectuate în 14 locaţii.

După câteva ore, Nicolae Vicol, directorul Serviciului Fiscal Principal de Stat, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind bănuit de comiterea mai multor infracţiuni.

Totodată, Viorel Chetraru a negat faptul că CNA-ul ar fi folosit drept instrument de răfuială politică.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite