Politolog rus, declarat persona non-grata în Republica Moldova. Cum a reacţionat expertul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexei Martânov a fost declarat persona non-grata în Republica Moldova FOTO: novostipmr.com
Alexei Martânov a fost declarat persona non-grata în Republica Moldova FOTO: novostipmr.com

Politologul rus, expert pe problemele ce vizează spaţiul postsovietic, Alexei Martânov, a fost expulzat din Republica Moldova, fiindu-i interzis accesul pe o perioadă de cinci ani.

Potrivit novostipmr.com, ieri seara la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost reţinut politologul rus, Alexei Martânov.  El a declarat pentru sursa citată că a fost reţinut în timpul controlului la frontieră. „Colaboratorii serviciilor speciale au avut un comportament corect. Ulterior a venit o altă persoană care mi-a arătat un interviu despre atacul terorist de la „Charlie Hebdo”, după care m-a anunţat că sunt declarat persona non-grata pe o perioadă de cinci ani”, a relatat expertul. 

Martânov a mai spus că se întorcea dintr-o vizită privată. El califică gestul ca fiind o luptă împotriva celor care gândesc altfel şi cauzele acestei decizii ţin de activitatea sa profesională şi de poziţia sa politică. 

„Moldova este acum un stat poliţienesc şi un stat-marionetă, dependent în totalitate de forţele din exterior”, a afirmat Alexei Martânov. 

Anterior din Republica Moldova au fost expulzaţi  jurnaliştii ruşi, Dmitri Kaistro, Andrei Kondraşov şi Dmitri Kiseliov. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată de autorităţile de la Chişinău. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite