Petro Poroşenko: Ucrainei şi Moldovei li se impune un aşa format de reintegrare a ţării ca să poată fi controlate din exterior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat luni, 13 februarie, la Kiev, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Moldovei, Pavel Filip, că celor două state li se impune un model de reintegrare a ţării în aşa fel ca acesta să poată fi controlate din exterior.

„Cu 25 de ani în urmă, Moldova s-a ciocnit cu o provocare asemănătoare (referindu-se la situaţia din Donbas şi Transnistria) pierzând o parte din teritoriul suveran. Acum noi vedem încercări insistente pentru a impune Moldovei, dar şi Ucrainei astfel de forme de reintegrare ce ar permite din exterior să fie rezolvată soarta popoarelor noastre”, a subliniat preşedintele ucrainean.

În opinia lui Poroşenko, aceste tentative vor fi sortite eşecului.

„Ucraina şi Moldova trebuie şi vor fi restabilitate în hotarele lor suverane, recunoscute internaţional. Vreau încă o dată să menţionez că Crimeea şi Donbas sunt parte a Ucrainei. Comunitatea internaţională împărtăşeşte această poziţie şi ne susţine”, a conchis Petro Poroşenko, potrivit ukrinform.ru

Amintim că premierul Pavel Filip a plecat luni, 13 februarie, la Kiev, într-o vizită oficială, Prim-ministrul urma să aibă o întrevedere cu omologul său ucrainean, dar şi cu preşedintele Ucrainei. Printre subiectele abordare au fost relaţiile economice bilaterale şi protejarea mediului pe râul Nistru, dar şi reglementarea conflictului transnistrean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite