PDM: Condamnăm modul cinic în care Maia Sandu şi Andrei Năstase au aşteptat pasiv să vadă cum microbuzul trece peste cordonul de poliţişti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat din Moldova, condus de către Vlad Plahotniuc, condamnă modul în care duminică, 17 septembrie, în timpul protestului organizat de opoziţie, câteva persoane ar fi încercat să intre cu un microbuz în mulţime. De partea cealaltă, analistul politic Victor Ciobanu susţine că este vorba de o minciună şi că microbuzul respectiv nu ar fi intrat în mulţime.

„PDM cere instituţiilor abilitate să investigheze de urgenţă acest incident, în modul cel mai transparent, să prezinte opiniei publice cine sunt cei care au încercat să comită această faptă”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii. 

   

Potrivit PDN, „ceea ce s-a întâmplat ieri la protestul opoziţiei este un act iresponsabil, pe care opinia publică trebuie să-l cunoască, la fel cum trebuie să cunoască neîntârziat rezultatele anchetei privind acest act deosebit de grav, care ar fi putut duce la o situaţie tragică”. 

Organizatorii protestului subliniază că microbuzul era echipat cu tehnica necesară pentru sonorizarea evenimentului.

Analistul politic Victor Ciobanu a precizat pe pagina sa de Facebook că: „Toţi cei care au fost acolo pot să confirme că e o minciună crasă. Era microbuzul cu remorcă pe care s-au adus boxele şi aparatajul de sonorizare. Deci, era al organizatorilor mitingului. Şi atunci cum putea să intre în protestatari?!”.

După mai multe tentative de a parca în faţa televiziunii, pentru că nu încăpea din cauza remorcii, a virat la dreapta spre poartă, unde s-a şi oprit. Punct. Boxele trebuiau pentru sonorizare. Nimeni n-a intrat în protestatari şi nici unul din ei nu a suferit”. 

Amintim că protestul organizat duminică, 17 septembrie, de PAS şi PPDA s-a soldat cu un dosar penal. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, în timpul menţinerii ordinei şi siguranţei publice de către poliţişti, un microbuz de model Mercedes Sprinter a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite