Pavel Filip: I-am cerut lui Constantin Botnari să-şi depună mandatul de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel FIlip pdm.md

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că i-a cerut deputatului democrat Constantin Botnari, persoană apropiată de fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, să-şi depună mandatul de deputat, pentru că nu participă la şedinţele Parlamentului. Filip spune că nu l-a văzut de mult timp pe Constantin Botnari, dar că a discutat acest subiect la telefon. Botnari i-a spus că se va gândi la acest îndemn, transmite IPN.

„Am vorbit cu Botnari la telefon şi i-am solicitat să depună mandatul pentru că eu nu văd sensul existenţei unui deputat care nu frecventează şedinţele Parlamentului. Nu pot înţelege pentru ce se mai ţine de acest mandat. Suntem o fracţiune, în Parlament trebuie de muncit, sunt proiecte, trebuie examinate, trebuie să te dai cu părerea, trebuie să vii să votezi. Or, să ai mandat de deputat şi să nu vii în Parlament mi se pare incorect”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Fostul premier spune că răspunsul lui Botnari a fost că se va gândi. „Eu nu-l pot impune pentru că mandatul este imperativ”, a adăugat liderul PDM.

Totodată, Pavel Filip a menţionat că democraţii, actualmente, nu-şi pot asuma responsabilitatea de a intra într-o coaliţie cu socialiştii pentru că asta ar duce la obligaţiuni. „De aceea, noi ne-am rezervat dreptul, am votat acest Guvern pe care îl considerăm mai mult tehnic şi, de fiecare dată, vom lua o decizie în funcţie de proiectele cu care va veni. 700 de lei pentru pensionari, înseamnă că este bine, este o continuitate a proiectului care a fost lansat de către noi. Şi noi o să venim cu iniţiative, dar asta înseamnă că va trebui să dezbatem fiecare proiect separat şi acelea care se încadrează în albia viziunilor noastre vor fi votate de către noi, cele care nu – desigur că nu le vom vota”, a notat preşedintele democraţilor.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale care ar urma să aibă loc în toamna anului viitor, liderul Partidului Democrat spune că PDM se va pregăti de scrutin şi va avea un candidat.

Constantin Botnari este cunoscut pentru faptul că a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat tainic din ţară după ce formaţiunea a cedat puterea. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetca”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane. Una dintre ultimele referinţe publice la el arăta că „degrabă trebuie să revină în Moldova de la Londra”. Liderii actuali ai PDM afirmă că formaţiunea se află „în proces de reformare internă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite