Pavel Filip, despre schimbările fiscale anunţate de Ministerul Finanţelor: „Ceea ce faceţi voi astăzi va avea efect invers”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-premierul Pavel Filip e de părere că majorarea impozitelor pentru unele sectoare economice „nu înseamnă întotdeauna mai mulţi bani la buget, iar actualele măsuri s-ar putea întoarce ca bumerangul, cu multe efecte negative, peste actualul guvern”.

În opinia lui Pavel Filip, drept urmare a acţiunilor Ministerului Finanţelor vor creşte preţurile, salariile în plic, evaziunea fiscală, economia tenebră, incertitudinea şi lipsa de predictibilitate pentru mediul de afaceri, nemulţumirea oamenilor.


„Dragă guvernare, dacă vrei să plăteşti pensii şi salarii, trebuie să ai capacitate financiară. Banii la buget nu vin însă (sau vin pe termen scurt) de la creşteri de impozite şi taxe, vin de la o economie puternică. Nu poţi avea o economie puternică, dacă nu ai un mediu de afaceri favorabil, stabil şi predictibil. Statul trebuie să fie partenerul mediului de afaceri, nu călăul, căci businessul nu este vacă de muls”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Filip, dacă mediul de afaceri se va simţi confortabil în Moldova, vor veni şi investiţiile, şi locurile de muncă, şi salariile mai mari, şi încasări la buget mai multe din care să plătim pensii şi salarii decente. 


„Ceea ce faceţi voi astăzi va avea efect invers. Însă cel mai mult mă deranjează în toată această istorie ipocrizia politică
. După ce în ultimele zile ne-aţi fluturat în faţa ochilor poze de la întâlniri cu mediul de afaceri şi bunele intenţii ale noii guvernări în ceea ce priveşte businessul, aflăm de la proaspătul ministru al Finanţelor că aceste noi măsuri fiscale ”nu au fost consultate în regim obişnuit” cu cei pe care îi vizează. Halal democraţie şi transparenţă”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că ministra Finanţelor, Natalia Gavriliţă, a anunţat o serie de măsuri pe care le va întreprinde în timpul apropiat instituţia pe care o conduce. Printre acestea se enumeră anularea tichetelor de masă şi anularea cotei de 10% la TVA pentru sectorul HoReCa, care va achita din nou 20% TVA şi nu 10%, precum stabilise Guvernul Filip, în 2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite