Partidul Liberal colectează semnături pro-unire cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal a lansat duminică, 23 septembrie, campania „În anul Centenarului, semnează Declaraţia de Unire a Republicii Moldova cu Ţara-Mamă România”, în cadrul căreia îşi propune să meargă în fiecare localitate din ţară pentru a colecta semnături.

În declaraţie se solicită „parlamentarilor de la Chişinău şi Bucureşti, în virtutea dreptului istoric şi a dreptului de neam – Unirea Republicii Moldova cu Ţara-Mamă România, ca unica soluţie de restabilire a adevărului istoric realizat prin Marea Unire din 1918, pentru asigurarea unităţii, libertăţii, bunăstării şi securităţii românilor de pe ambele maluri al Prutului”, transmite IPN.

„Această acţiune va fi pe întreg teritoriu, în toate localităţile Republicii Moldova – azi, mâine, o lună, două, trei – atât timp cât doresc cetăţenii să semneze această declaraţie, noi, liberalii, vom fi lângă ei, pentru că puterea de azi are cu totul alte gânduri. S-a întors de la Uniunea Europeană spre uniunea ruso-turcă, că doar aşa poţi spune după ce au fost expulzaţi cetăţenii turci în mâinile dictatorului din Turcia. Iată de ce noi, liberalii, trebuie să păzim ca icoana din casă şi integrarea europeană, şi unirea cu ţara-mamă România, pentru că dacă nu vom merge pe calea integrării europene, adică a standardelor, normelor europene, care garantează libertatea de exprimare. , libertatea întrunirilor, nu vom putea realiza această unire”, a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a menţionat că acum o sută de ani situaţia în lume era asemănătoare cu cea de acum – Europa democratică, pe de o parte, şi dictaturile eurasiatice, pe de altă parte. „Atunci, elita politică a vremii, Sfatul Ţării, a avut mintea şi inspiraţia necesară pentru a aduce această bucată de pământ şi populaţia din Basarabia spre Vest, spre o viaţă mai bună, având la bază toate argumentele necesare în acest sens. În primul rând, pentru că suntem un popor, un neam, iar sângele apă nu se face. În al doilea rând, pentru că o viaţă mai bună pentru cei de aici nu se poate închipui în continuare sub dominaţia Rusiei Ţariste sau a Rusiei bolşevice. Şi toate acestea împreună au arătat că aproape în unanimitate toţi au mers în direcţia României, în direcţia Europei”, a notat Dorin Chirtoacă.

„Vă rog să simţim importanţa acestei zile, să fim mândri, fiecare dintre noi, că putem contribui la repararea greşelilor care s-au săvârşit asupra noastră de-a lungul secolelor. Dragi români, astăzi ne-am adunat aici pentru a continua drumul unirii cu ţara-mamă România”, a declarat prim-vicepreşedinta formaţiunii, Corina Fusu.

Evenimentul de lansare a campaniei a continuat printr-un marş automobilistic în toate localităţile din republică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite