Partidul Democrat va renunţa la funcţia de preşedinte al Parlamentului. Cu cine va fi înlocuit Andrian Candu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotoliul lui Candu va fi ocupat de alt politician. FOTO Alexandru Tarlev
Fotoliul lui Candu va fi ocupat de alt politician. FOTO Alexandru Tarlev

Partidul Democrat urmează să renunţe la funcţia de preşedinte al Parlamentului şi să o cedeze unui alt partid, a declarat preşedintele PD, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui Lupu, funcţia va reveni unui membru al Partidului Liberal sau unuia din cei 14 deputaţi foşti comunişti, care au creat Platforma social-democrată. 

Odată cu învestirea Guvernului Filip, PDM deţine două funcţii-cheie în stat – cea de preşedinte al Parlamentului şi cea de premier. „Partidul Democrat foarte bine înţelege că avem o guvernare de coaliţie, care este constituită din diferite grupuri politice. În aceste condiţii, nu poate o componentă din cele, care formează majoritatea parlamentară, să ocupe toate funcţiile. O asemenea formă a guvernării de coaliţie presupune un echilibru. Şi am spus că dacă va veni un prim-ministru, dacă va fi votat, PDM va elibera funcţia de preşedinte al Parlamentului, următorului partener după mărime”, a declarat Marian Lupu.

Liderul PDM a declarat că acest lucru se va întâmpla până la alegerea preşedintelui, însă nu a specificat cui urmează aceasta să-i revină. Democratul a declarat că acest lucru se va decide în cadrul majorităţii parlamentare. „Acest lucru îl va decide majoritatea parlamentară pentru că eu pot avea o părere, dar colegii mei altă părere”, a menţionat liderul PDM. Acesta a precizat că actualul preşedinte al Legislativului, Andrian Candu, ştie că va trebui să cedeze funcţia unui alt politician.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite