Partidul „ŞOR” a organizat proteste în toată ţara. Peste 50.000 de oameni ar fi participat la manifestaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Peste 50 de mii de oameni au protestat sâmbătă, 16 aprilie, în toate centrele raionale din R. Moldova, precum şi în municipiile Chişinău, Bălţi şi Orhei, faţă de criza scumpirilor şi a sărăciei. Oamenii care au ieşit în stradă, la apelul Partidului „ŞOR”, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de politica promovată de guvernarea PAS şi de atitudinea iresponsabilă pe care o manifestă faţă de problemele cetăţenilor moldoveni.

Participanţii la acţiune acuză puterea pentru situaţia gravă din ţară, care se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Mai mult, ei susţin că Guvernul şi majoritatea parlamentară nu au venit până acum cu nicio soluţie pentru ameliorarea situaţiei, mai mult decât atât, au respins toate propunerile şi iniţiativele sociale venite din partea Partidului „ŞOR”, menite să susţină populaţia în această perioadă dificilă. 

„Cei de la putere ne-au promis că vom trăi mai bine, dar trăim din ce în ce mai rău! Au promis salarii decente, dar salariile nu au crescut deloc, au promis o viață decentă, dar au scumpit tot ce se putea scumpi! Nu mai putem trăi astfel. Vrem să trăim bine, să avem cu ce ne creşte copiii”, a spus o locuitoare a oraşului Edineţ.

„Prețul gazului s-a triplat, benzina și motorina se scumpesc în fiecare zi, energia electrică s-a scumpit, din 1 aprilie, aproape de două ori. Numai salariile și pensiile nu cresc. Iar guvernul, în loc să se gândească la oameni, să caute cum să-i ajute, a scos și acel mic ajutor pe care îl primeau oamenii înainte de Paște”, a afirmat un participant al protestului organizat la Ungheni.

Vicepreşedintele Partidului „ŞOR”, deputatul Marina Tauber, a participat la protestul de la Bălţi, acolo unde a declarat că toate crizele care au lovit Republica Moldova sunt rezultatul incompetenței actualei guvernări.

„Protestul de astăzi este al oamenilor care nu mai pot face faţă facturilor mari, care nu mai pot îndura nevoile la care sunt supuşi. Cei de la guvernare sunt o mare ruşine. Vrem să trăim bine! Voi lupta pentru drepturile bălţenilor, dar şi ale tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Bălţiul este simbolul schimbărilor în bine. Nu vom ceda!”, a declarat Marina Tauber.

În cadrul protestelor, şi liderul Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, a avut un mesaj pentru cetăţeni. Potrivit lui, PAS cu PAS ne-au dus de nas, dar după acest protest, actuala guvernare trebuie să-i audă pe cetăţeni. 

„Suntem o forţă, suntem mulţi, suntem puternici şi vom învinge! Şi asta pentru că, mai devreme sau mai târziu, adevărul întotdeauna învinge. Astăzi, le-am arătat cartonaşul galben nemernicilor de la guvernare. În curând, vom fi nevoiţi să scoatem din buzunare cartonaşul roşu şi să-i dăm afară, de urechi, pe toţi cei care nu pot şi nici nu merită să conducă cele mai importante instituţii ale statului”, a precizat Ilan Şor.

La final, protestatarii au votat, în mod unanim, o Rezoluţie cu zece revendicări pentru guvernare şi au cerut ca acestea să fie implementate în perioada imediat următoare. Printre ele se numără acceptarea proiectului privind oferirea unui ajutor unic de 10 000 mii de lei, acordarea compensaţiilor pentru gaz şi curent, elaborarea unui program de susţinere a bătrânilor, agricultorilor şi persoanelor defavorizate, precum şi alte iniţiative, care ar opri scumpirile şi recesiunea economică şi ar permite combaterea sărăciei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite