Ostaf: Candidatul PDM poate ajunge în turul doi la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Candidatul PDM la alegerile prezidenţiale va ajunge, cel mai probabil, în turul doi, după care lupta se va da după criteriul geopolitic, crede Sergiu Ostaf, director executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), care a făcut declaraţii în acest sens  la „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.

Ostaf a formulat şi trei precondiţii pe care trebuie să le îndeplinească PDM pentru ca în turul doi să ajungă candidatul lor. „În primul rând, este vorba de rezultatul guvernării. Până la alegerile prezidenţiale mai sunt încă cinci luni. Dacă în acest timp guvernarea reuşeşte să obţină rezultate, atunci PDM îşi asigură cel puţin 5-6 la sută din sufragii. Doi, PDM ar putea să-şi asigure voturile unor anumite categorii de cetăţeni, chiar dacă va recurge la acţiuni populiste. În cel de al treilea rând, PDM dispune de resurse administrative serioase. În special mă refer la administraţia publică locală. PDM are primari în mai multe localităţi, fapt care va asigura un număr considerabil de voturi”, a opinat Ostaf.

Directorul CReDO consideră că pentru a avea succes la prezidenţiale, candidatul PDM trebuie să aibă sprijin din Occident, dar să fie loial şi Rusiei.

Referindu-se la Vlad Plahotniuc , Sergiu Ostaf s-a arătat optimist că acesta ar putea să schimbe spre bine situaţia în ţară, deşi influenţează mai multe instituţii ale statului. „Nu putem nega că diferite centre de interes economic, din care face parte şi Vlad Plahotniuc, influenţează unele sectoare. Dar atunci când o persoană îşi asumă public o responsabilitate, este nevoie de influenţă politică. Dacă Plahotniuc va reuşi să transforme această influenţă în voinţă politică, atunci în 5-6 luni vom vedea rezultatele”, a spus el.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite