Nicolae Timofti: Ion Sturza este candidatul pentru funcţia de premier. „Cunoaşte foarte bine problemele ţării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Timofti îl propune pe omul de afaceri Ion Sturza pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Şeful statului a semnat decretul cu privire la desemnarea lui Sturza.

„Am reieşit din faptul că este binedispus faţă de Republica Moldova, are viziuni care sunt apropiate de ale noastre şi ale alianţei privind cursul european. Este profesionist, are cunoştinţe despre situaţia economică, financiară şi sper că el va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă societatea”, a declarat Nicolae Timofti.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că deputaţii vor susţine candidatura sa, deşi nu toate fracţiunile şi-au manifestat acordul faţă de persoana fostului premier. „Poate să fie şi altfel, fiindcă aşa este într-o societate democratică”, a adăugat Timofti.

La rândul său, Ion Sturza, care a condus guvernul de la Chişinău în 1999, a menţionat că îşi doreşte să fie alături de popor şi a anunţat că intenţionează să înceapă de mâine consultările cu fracţiunile parlamentare pentru programul de guvernare. „Voi încerca să lansez discuţii cu partidele din Parlament şi nu numai cu cele din fosta alianţă în încercarea de a avea o majoritate”, a spus Sturza. Acesta a subliniat că îşi doreşte un guvern cu oameni apolitici, profesionişti, iar prima condiţie este semnarea unui cod de integritate care va aduce alţi oameni în noul guvern. „Sperăm să reabilităm relaţiile cu partenerii europeni pentru a debloca finanţarea, nu există nicio tensiune între mine şi PD, au fost declaraţii între cetăţeanul Ion Sturza, care acum este candidat la funcţia de premier şi care va avea grijă de relaţiile cu partidele politice”, a mai adăugat premierul desemnat. 

Ion Sturza a anunţat că marţi, la prima oră, va lansa discuţiile cu partidele politice pentru a obţine suportul pentru învestirea în funcţia de şef al guvernului. „Din păcate, în ultimul timp s-au întâmplat mai multe lucruri atât pe interior, cât şi pe exterior. Nu există o altă ţară decât Republica Moldova şi când comandantul suprem m-a chemat la datorie, am răspuns afirmativ”, a conchis Sturza.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite