Negocierile pe marginea Acordului de Asociere cu UE urmează a fi încheiate în primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gherman, viceministrul
Afacerilor Externe si Integrarii Europene si Gunnar Wiegand, director in cadrul Serviciului European al Actiunii Externe. FOTO mfa.gov.md
Natalia Gherman, viceministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene si Gunnar Wiegand, director in cadrul Serviciului European al Actiunii Externe. FOTO mfa.gov.md

Acordul de Asociere Republica Moldova - UE urmează a fi definitivat în această primăvară. Declaraţia a fost făcută de către viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, la sfârşitul celei de-a 14-a runde de negocieri, care s-a încheiat ieri, la Chişinău.

Natalia Gherman a comunicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că negocierile s-au axat asupra prevederilor generale şi finale ale proiectului acordului, asupra capitolului Justiţie şi Afaceri Interne, precum şi asupra Preambulului. „Am lucrat intens şi am avansat considerabil în negocierea viitorului acord. Am avut un schimb de opinii şi asupra intrării în vigoare a acordului. Am început a discuta şi agenda de asociere. Această rundă de negocieri a început etapa finală şi tot exerciţiul urmează a fi finalizat în primăvară“, a comunicat viceministrul de externe, potrivit Info-Prim Neo.

Neagociatorul din partea UE, Gunnar Wiegand, directorul în cadrul Serviciului European al Acţiunii Externe a dat asigurări că ambele părţi sunt pregătite să finalizeze negocierile la timp. „Negocierile au început în ianuarie 2010 şi puţini au crezut că vor fi duse până la capăt. Mai sunt puţine prevederi care au rămas de negociat. Colegii mai au de negociat pe marginea Acordului de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător. Sper că vom reuşi anul viitor să aplicăm deja o bună parte a acestui acord de care vor beneficia agenţii economici de pe ambele părţi", a declarat oficialul european.

Următoarea rundă de negocieri pe marginea Acordului de Asociere va începe la 14 martie, la Bruxelles. Acordul de Asociere Republica Moldova - UE se preconizează că va fi semnat la summitul Parteneriatului Estic din luna noiembrie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite