Preşedintele Curţii Constituţionale: Punctul cheie al negocierilor este partajarea portofoliilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proces de negocieri constă în partajarea portofoliilor, „este punctul cheie. Aceste decizii se iau de liderii de partid“, a spus Alexandru Tănase, preşedintele  Curţii Constituţionale (CC) în cadrul emisiunii În Profunzime.

În cadrul emisiunii de ieri, pornind de la experienţa negocierilor anterioare, Alexandru Tănase a spus că în realitate la negocieri practic nu se discută nimic, iar deciziile le iau liderii partidelor.

Totodată, potrivit preşedintelui Curţii Constituţionale, în cadrul negocierilor se ţine cont de ponderea fiecărui partid. „Atâta timp cât partidul mai mare nu are voturile suficiente, s-ar putea ca partidul mai mic să fie mai important decât partidul mai mare. Ceea ce se întâmplă la noi este ceva inedit. Deciziile sunt simple. Partidele politice în funcţie de ponderea pe care o au, au şi anumite pretenţii. Dacă ai cel mai mare număr de voturi, desigur că vei dori Ministerul Finanţelor,  vei dori Ministerul de Interne, ca să ai un cuvânt important de spus“, a menţionat ex-liberal-democratul în cadrul emisiunii În Profunzime.

Reamintim că partidele componente ale AIE 2 negociază condiţiile de constituire a unei noi majorităţi parlamentare după demiterea Guvernului pe 5 martie 2013.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite