Năstase, către Candu: Ne dai lecţii cum ar trebui să fie opoziţia, poate ar fi cazul să plecaţi cu toţii în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a declarat că ar fi cazul ca, „după 8 ani de dezastru, de cataclism economic, social, politic” să plece toată guvernarea în opoziţie, asta după ce şeful Legislativului, Andrian Candu, a afirmat că opoziţia are un mesaj confuz şi că nu este consolidată, subliniind intenţia PDM de a sprijini opoziţia prin diferite mecanisme pentru a ajuta-o să înţeleagă mai bine actul guvernării.

„Văd că presedintele Parlamentului, Andrian Candu, dă sfaturi opoziţiei la televiziunile lui Plahotniuc, refuzând o confruntare directă la Moldova 1 sau la oricare alt mijloc de informare în masă. De ce nu şi în stradă, în faţa oamenilor. E mai simplu aşa, deoarece nu există nicio primejdie ca oponentul să-ţi dea o replică pe măsură”, a menţionat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPDA a negat acuzaţiile lui Candu că ar fi promovat anterior implementarea sistemului mixt de vot: „Am cerut şi cer în continuare, pentru a mă edifica, măcar o probă, măcar o înregistrare inclusiv din interceptările ilegale ale MAI sau SIS”. 

Totodată, comentând declaraţia preşedintelui Parlamentului precum că opoziţia i-a făcut pe cetăţeni confuzi, Năstase a subliniat că: „Mai degrabă, moldovenii nu înţeleg de ce regimul şi-a ieşit din minţi, de ce oamenii sunt trataţi ca nişte robi, de ce sunt puşi să întoarcă miliardele furate de guvernare, inclusiv cu participarea ministrului Economiei, Andrian Candu.”

„Moldovenii nu înţeleg de ce a trebuit să procurăm energie electrică mai ieftină de la Cuciurgan ca să plătim tot atît de scump ca de la vecinii noştri ucraineni. Moldovenii nu înţeleg de ce aţi anunţat o majorare cu 37 la sută a pensiilor, în realitate acestea rămânând la fel sau doar indexate cu 6 la sută. Moldovenii nu înţeleg de ce gazul s-a ieftinit cu 20 la sută, iar preţul pentru consumatori a rămas la fel de insuportabil”, a adăugat politicianul.

Speakerul Andrian Candu a venit cu mai multe propuneri marţi, 19 septembrie, în cadrul unui brifieng de presă, menite să contribuie la consolidarea opoziţiei extraparlamentare de dreapta. Preşedintele Parlamentului a rămas dezamăgit de modul în care a fost organizat protestul de duminică, 17 septembrie, subliniind că PAS şi PPDA au mesaje confuze şi că ar fi compromis nu doar ideea protestului, dar şi a opoziţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite