Mocanu: Plahotniuc a devenit lider politic anume pentru a preveni un asasinat care se va face cu zeci de milioane de dolari VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Vlad Plahotniuc nu ar fi avut nevoie să devină lider politic. El a devenit lider politic anume pentru a preîntâmpina un asasinat. De această părere este preşedintele Mişcarării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. Potrivit lui, Plahotniuc a fost sfătuit să devină o persoană cât mai publică pentru a diminua şansele unei tentative de omor, cauzată de conflictul în care se află cu lumea criminală din Rusia.

Sergiu Mocanu a încercat să explice marţi, 11 aprilie, în cadrul unei intervenţii la 10TV, motivele ce ar sta în spatele tentativei de asasinare a lui Vlad Plahotniuc. 

Arătându-se convins că „Plahotniuc chiar este vizat pentru a fi asasinat”, liderul Mişcării Populare Antimafie afirmă că Plahotniuc ar fi asigurat spălarea celor 20 de miliarde de dolari pe teritoriul Republicii Moldova. Anume de această problemă ar fi legată şi tentativa de lichidare a politicianului controversat.

„Când Plahotniuc luptă contra FSB-lui în Republica Moldova, el nu luptă de unul singur, el luptă cu o anumită parte a FSB-lui rusesc. Asta trebuie să se înţeleagă. SIS-ul moldovenesc niciodată nu a fost străin şi independent de FSB. Întotdeauna au fost controlate numai că de diferite grupări din FSB. FSB la ora actuală are mari lupte în interior şi asta e legat direct de Plahotniuc. Pentru că Kadârov (preşedintele Republicii Cecene, Ramzan Kadârov) a rămas cu tot bugetul pe care l-a avut până la criza din Rusia, de asta sunt nemulţumiţi foarte mulţi oameni în Rusia, foarte mulţi ofiţeri FSB. Kadârov a rămas şi cu controlul asupra exportului de petrol şi spălări de bani. Aici s-au spălat foarte mulţi bani a unor grupări din kaukaz. Plahotniuc este în pericol real de a fi asasinat”, a declarat Mocanu.

  

În opinia lui Mocanu, tentativa de asasinare a liderului PDM ar fi un spectacol, doar că acesta nu este organizat de Plahotniuc, dar de oamenii care vor să-l asasineze. 

„Ceea ce s-a făcut în Republica Moldova săptămâna trecută, s-a făcut cu scopul de a testa reacţia organelor de drept din Republica Moldova ca să vadă capacitatea de reacţie şi cel mai important, pentru a-l băga în frici pe Plahotniuc”, a subliniat Sergiu Mocanu. 

Politicianul avertizează că într-o eventuală tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc „sunt în pericol şi oamenii care sunt pe lângă el, fiindcă acest asasinat se va face nu cu 200 de mii de dolari, se va face cu zeci de milioane”.

Amintim că vineri, 7 aprilie, ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, şi şeful Poliţiei Naţionale, Sergey Kneazev, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că Procuratura, Poliţia Naţională şi Poliţia de Frontieră a Ucrainei au reuşit dejucarea tentativei de omor a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău şi altele nouă la Kiev. Potrivit şefului Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Serghey Kneazev, la Kiev au fost reţinuţi membrii grupării criminale care au planificat omorul lui Vlad Plahotniuc, iar la Chişinău cei care trebuiau să execute asasinarea politicianului.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a menţionat că cei care au comandat omorul sunt nume foarte cunoscute în Moldova, iar curând opinia publică va afla despre cine este vorba.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite