Mihai Solcan este noul deputat democrat din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a validat mandatul lui Mihai Solcan, deputat în fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat. Decizia a fost luată în unanimitate, în urma unei solicitări a Comisiei Electorale Centrale.

Mihai Solcan a ajuns deputat după ce persoana care era înaintea sa pe lista candidaţilor supleanţi ai PDM a refuzat să devină parlamentar.

Fotoliul fracţiunii PDM a rămas vacant după ce deputatul Vasile Botnari a fost numit ministrul al transporturilor şi infrastructurii drumurilor în Guvernul condus de Iurie Leancă.

Noul deputat democrat este economist de profesie şi lector la Academia de Studii Economice din Moldova. Potrivit declaraţiei pe venit pentru anul 2009, Solcan are o casă de locuit în oraşul Codru, în valoare de 4,5 milioane de lei şi două apartamente pe strada Eminescu din Capitală de peste 400 de mii de lei.

Democratul mai are un lot de pământ în satul Togatin, iar în 2009 a avut un venit de peste 180 de mii de lei, atât din salariul de serviciu cât şi de pe urma dării în arendă a proprietăţii.

Un fotoliu de deputat a fracţiunii PD din Parlament a devenit vacant în urma numirii lui Vasile Botnari în funcţia de ministru al Transporturilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite