Mihai Ghimpu o acuză pe liberala Ana Guţu de trădare şi complot: „Va vota pentru Vlad Filat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL
Mihai Ghimpu, liderul PL

Liderul Partidului Liberal susţine că în formaţiune există trădători şi că cel puţin un deputat îl va vota pe liberal-democratul Vlad Filat în funcţia de premier.

Într-o intervenţie pentru Publika TV, Mihai Ghimpu a precizat că este vorba de deputata Ana Guţu. Mai mult, el susţine că aceasta ar pune la cale un complot în sânul PL. 

„Dispun de informaţia că FSB-ul rusesc, prin intermediul lui Filat, a pătruns în Partidul Liberal. Se organizează un complot împotriva mea. Sigur că este legat de votul pentru Vlad Filat. Sunt câţiva oameni vulnerabili în partid... se discută cu şefii de filiale, încearcă să îi convingă să semneze declaraţii, să părăsească partidul. Bănuiesc despre cine este vorba.... este o doamnă. Mă aşteptam ca ea să voteze, dar nu mă aşteptam să organizeze complot", a declarat liderul liberalilor. 

Potrivit lui Mihai Ghimpu, prin acest complot se încearcă debarcarea lui din fruntea partidului. „Pe mine mă poate elibera din funcţie doar Congresul. Unii colegi de-ai mei aderă la această trădare deoarece se tem că vor rămâne fără mandat în caz de alegeri anticipate. Mai puţin îi interesează bunăstarea poporului, onestitatea, dreptatea şi demnitatea, promovată prin politica mea. O să compromită partidul. Eu am crezut că i-am selectat pe cei mai oneşti..”, a explicat el ulterior.

Liberalul anu exclude că aceste mişcări se datorează şi comportamentului său:  „În ultima perioadă sunt cam nervos, dar la urma urmei contează conţinutul, nu tonul discuţiei”. 

În cazul în care Ana Guţu va vota pentru Vlad Filat, ea va fi exclusă din rândurile PL, a mai spus Ghimpu. Deputata nu a refuzat să comenteze acuzaţiile. 

Pentru a deveni din nou premier, Vlad Filat are nevoie de 51 de voturi în Parlament. Având în vedere că liberalii refuză să-l susţină, el poate miza doar pe democraţi şi neafiliaţi, dar tot i-ar mai trebui un vot.

Liberal-democraţii nu exclud că vor negocia cu unii deputaţi în parte votul pentru Vlad Filat

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite