Filat despre constestaţia liberalilor: Ghimpu vrea să tensioneze situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul desemnat Vlad Filat. Foto Adevărul
Premierul desemnat Vlad Filat. Foto Adevărul

Membrii fracţiunii PL din Parlament au depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care solicită desemnarea unui prim-ministru interimar, întrucât premierul Vlad Filat şi-ar exercita ilegal funcţia. Premierul desemnat spune că acţiunea liberalilor are scopul de a destabiliza situaţia.

„Este dreptul dânşilor. Eu ştiu că avem în Republica Moldova o Constituţie care trebuie respectată. Avem Curtea Constituţională, avem judecători care vor examina sesizarea respectivă şi urmează să răspundă. Eu am încredere în judecătorii de la Curte. Nu o calific ca pe o acţiune a PL-ului, ci ca pe una a domnului Ghimpu. Se încadrează perfect în şirul acţiunilor care nu vin să contribuie la asigurarea stabilităţii Republicii Moldova, dar în a tensiona şi a destabiliza această situaţie. Pentru mine personal este o situaţie regretabilă”, a declarat Filat pentru presă.

Liberal-democratul a adăugat că discuţiile pe marginea votării candidaturii sale au început.  „Până luni vom avea discuţii, întâlniri mai puţin formale, iar de luni începem negocierile. Vom avea discuţii cu cei care doresc să contribuie la stabilitatea şi europenizarea Republicii Moldova”, a afirmat liderul PLDM.

La întrebarea dacă mizează pe votul liberalilor sau cel al neafiliaţilor, Filat spune că va conta pe votul deputaţilor, celor care au mandat din partea cetăţenilor să contribuie la dezvoltarea ţării. „Nu vreau să anticipăm. Spre regret, până în acest moment, nu avem prefigurată o majoritatea parlamentară. Asta înseamnă că în termenul care a rămas, să discutăm, să venim cu mecanisme noi care să asigure o mai bună funcţionalitate a guvernării şi cu obiective foarte clare care trebuie să fie o prioritate pentru toţi cei care îşi vor asuma actul guvernării până la alegerile parlamentare. Un program care să reprezinte interesul fiecărui cetăţean şi o echipă care să facă faţă acestui program”, a punctat premierul Filat.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite