Mihai Ghimpu: În Parlament vom face coaliţie cu cei care vor vota unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că următoarele alegeri parlamentare care urmează să aibă loc în luna februarie 2019 vor fi complicate. Aceasta pentru că vor fi organizate în baza sistemului de vot mixt. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Mihai Ghimpu susţine că atunci când va ajunge în Parlament, Partidul Liberal va face coaliţie cu formaţiunile care vor vota pentru unirea Republicii Moldova cu România. Mihai Ghimpu spune că şi-ar dori ca la 1 decembrie curent să se facă unirea dintre Republica Moldova şi România şi nu va mai fi nevoie de alegerile parlamentare din februarie 2019.

Ion Dron, preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, consideră că partidele existente în prezent pe eşiсhierul politic de dreapta nu au capacitatea să preia puterea. De aceea, în opinia lui, este nevoie de o coaliţie între acestea.

„În opinia mea, astăzi toţi doresc de unul singur să vină la guvernare. Nu este posibil în Republica Moldova ca un singur partid să deţină puterea, este nevoie de alianţe. Alianţele nu ar trebuie să fie din două-trei partide, dar cât mai multe fiindcă atunci când politicienii se ceartă, ei nu au timp să fure”, spune Ion Dron.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite