Maia Sandu: Igor Dodon nu cu unioniştii trebuie să lupte, dar cu hoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinele PAS, Maia Sandu, critică iniţiativa lui Igor Dodon de a schimba legislaţia în vederea pedepsirii primarilor şi consilierilor locali care au votat declaraţii simblice de unire cu România. Potrivit ei, acest fapt ar însemna interzicerea liberei exprimări.

Statul există pentru cetăţeni, nu invers. Politicienii aflaţi la putere trebuie să asigure o bună guvernare şi un trai demn, aşa încât oamenii să aibă încredere în ziua de mâine şi să nu fie forţaţi să-şi părăsească casele în căutarea unei vieţi mai bune. Prin interzicerea unor manifestări sincere şi autentice ale oamenilor de reunire cu România nu faci decât să dezbini societatea şi să instaurezi o dictatură a gândirii şi a exprimării”, a scria Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Liderul PAS consideră că prin legile care cer pedepsirea oamenilor pentru ceea ce cred nu se poate construi o societate unită şi civilizată, „gata să lupte împreună pentru scopuri comune - bunăstare, libertate şi democraţie”. 

„Dacă Dodon doreşte să întărească statul, ar trebui să o facă nu prin acţiuni de interzicere a liberei exprimări, ci prin legi care combat corupţia, prin reforme autentice, prin promovarea unui stat de drept. Dodon nu cu unioniştii trebuie să lupte, dar cu hoţii”, a spus Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite