Liderul separatiştilor din Lugansk dezvăluie ce se va întâmpla cu Ucraina după aplicarea Acordului de la Minsk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii separatiştilor din estul Ucrainei susţin că nu vor ceda Donbasul Ucrainei FOTO: Adevărul
Liderii separatiştilor din estul Ucrainei susţin că nu vor ceda Donbasul Ucrainei FOTO: Adevărul

Liderul regiunii separatiste ucrainene Lugansk, Igor Plotniţki, susţine că prevederile Acordului de la Minsk sunt favorabile planurilor forţelor proruse din estul Ucrainei, iar după implementarea lor actuala putere va pleca şi va fi creată o federaţie.

Potrivit tsn.ua, Igor Plotniţki a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că forţele din regiune nu vor ceda Donbasul Ucrainei. Potrivit liderului separatiştilor din Luhansk, Kievul trebuie să se consulte cu cei care conduc acum Donbasul în adoptarea legislaţiei, precizând că îşi doreşte ca să fie declarată oficial amnisterea celor care luptă în estul Ucrainei de partea forţelor proruse şi să nu aibă pretenţii faţă de aceştia. „Kievul trebuie să adopte legea privind acordarea statutului special regiunilor ca şi în cazul federaţiilor. Îndeplinind condiţiile Acordului de la Minsk, Ucraina nu va mai fi cea care a fost. Aceste prevederi care au fost aprobate şi de Ucraina ne sunt foarte favorabile”, se arată convins Plotniţki.

Potrivit obozrevatel.com, Igor Plotniţki a dezvăluit că în Ucraina activează un grup politic susţinut de Rusia care va avea ca scop distrugerea ratingului preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, acuzându-l de trădarea Ucrainei prin aplicarea prevederilor înţelegerii de la Minsk. „Acest grup va face apel pentru organizarea alegerilor anticipate parlamentare sau chiar prezidenţiale”, a precizat liderul separatiştilor din Lugansk.

Conducătorul autoproclamat al Luganskului mai spune că Kievul nu va obţine niciodată controlul asupra graniţei din estul ţării, „deoarece acesta este ultimul punct al înţelegerii de la Minsk”. „Dacă vor fi îndeplinite condiţiile, atunci Poroşenko nu va mai fi la putere. Ucraina nu va mai fi ce a fost, iar la putere vor fi reprezentanţii poporului”, a declarat Plotniţki.

Situaţia din estul Ucrainei a devenit mai puţin tensionată după ce părţile au decis să respecte prevederile Acordului de la Minsk şi să retragă armamentul de pe linia zonei de securitate. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite