Liderii Alianţei, convocaţi la Preşedinţie să reia dialogul politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL, Marian Lupu, liderul PDM şi Vlad Filat liderul PLDM. FOTO Arhivă
Mihai Ghimpu, liderul PL, Marian Lupu, liderul PDM şi Vlad Filat liderul PLDM. FOTO Arhivă

Purtătorii de cuvânt ai Partidului Democrat şi Partidului Liberal au confirmat că Marian Lupu şi Mihai Ghimpu vor merge la consultările convocate de preşedintele Nicolae Timofti.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat a spus că e posibil ca şi Vlad Filat să meargă, dar deocamdată nu este confirmat acest lucru, transmite Info-Prim Neo.

Consultările sunt fixate pentru ora 10.00. Liderii partidelor urmau să se întâlnească şi marţi seara, 5 martie, consultările fiind iniţiate de către Marian Lupu, dar preşedintele PLDM a refuzat să meargă spunând că nu a primit o invitaţie oficială şi nu fost consultat privind ora întrevederii.

Totodată, în cadrul emisiunii „Moldova în direct“ de la postul public de televiziune, liderul PD s-a arătat optimist şi a spus că dacă liderii celor trei partide vor accepta să se aşeze la masa de negocieri acestea ar putea fi încheiate în 10 zile. „Eu sunt sigur că dacă toate trei componente vin de pe aceleaşi poziţii de raţiune, responsabilitate şi maturitate politică, noi am fi în stare timp de 10 zile maximum să încheiem aceste negocieri şi să mergem la învestirea unui nou Guvern”, a declarat liderul democrat.

Marţi la amiază, 5 martie, Parlamentul a acordat vot de neîncredere Guvernului condus de Vlad Filat. Democraţii şi liberalii insistă pe alegerea unui nou prim-ministru, înaintat de liberal-democraţi, dar nu acceptă candidatura lui Vlad Filat.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite