Liberalizarea vizelor: Succesul comun al Republicii Moldova şi UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul de implementare al reformelor pentru
liberalizare a întărit relaţia dintre UE şi Republica Moldova FOTO: Alexandru Tarlev
Procesul de implementare al reformelor pentru liberalizare a întărit relaţia dintre UE şi Republica Moldova FOTO: Alexandru Tarlev

Liberalizarea regimului de vize reprezintă un succes comun al Republicii Moldova şi Uniunii Europene. Procesul de implementare al reformelor pentru a facilita călătoriile în spaţiul european a întărit relaţia dintre UE şi Republica Moldova.

Celebrarea acestui succes s-a realizat printr-o conferinţă de presă comună susţinută de Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi ambasadorul Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova. Conferinţa a marcat un an de călătorii fără vize în spaţiul european pentru cetăţenii Republicii Moldova, care a intrat în vigoare la data de 28 aprilie 2014.

Gherman a subliniat că Republica Moldova este singurul stat din Parteneriatul Estic care beneficiază de această liberalizare a vizelor. În opinia sa, Republica Moldova poate fi un exemplu pentru Ucraina sau Georgia din perspectiva implementării reformelor necesare pentru liberalizarea vizelor. Tapiola a precizat că succesul liberalizării vizelor este o realizare comună care are menirea să întărească relaţiile dintre UE şi Republica Moldova.

Peste 460 de mii de cetăţeni moldoveni au beneficiat de regimul liberalizat de vize cu UE timp de un an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite