Judecător suspendat din funcţie, după ce a accidentat mortal un om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Ion Busuioc
Judecătorul Ion Busuioc

Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcţie pe magistratul Ion Busuioc, de la Judecătoria sectorului Centru. Acum doi ani, judecătorul, la volanul unui automobil, a accidentat mortal un bărbat din satul Ratuş. Informaţia a fost comunicată de către Ministerul Justiţiei, transmite IPN.

Atunci, judecătorul a declarat că nu a putut evita impactul şi că se deplasa regulamentar. Ulterior, el a oferit un ajutor financiar familiei răposatului.

Magistratul, aflat la volanul model Toyota RAV 4, susţine că nu avea viteză excesivă şi nici nu era beat. Potrivit lui, de vină ar fi vita care i-a ieşit brusc în cale. „Animalul s-a speriat şi mi-a sărit în faţă. Nu l-am văzut pe bătrân. Doamne fereşte! Nu doresc nimănui să i se întâmple aşa ceva. Voi susţine moral şi material familia victimei, atât timp cât voi putea", ne-a spus Ion Busuioc.

La şedinţa de astăzi, 27 mai, a CSM, judecătorul a afirmat că procurorii l-ar influenţa pe marginea unui alt caz pe care îl conduce, iar Consiliul a recomandat Procuraturii Generale să investigheze aceste declaraţii.

La doar câteva zile de la accident, membrii Consiliului Superior al Magistraturii l-au lăsat pe Ion Busuioc fără imunitate, fără să-l suspende din funcţie. „Nu avem nicio poziţie pe acest caz până nu se va pronunţa organul de urmărire penală. Oricine, dacă e vinovat, trebuie tras la răspundere, aşa cum spune legea", a precizat Nichifor Corochii, preşedintele CSM. Dacă va fi găsit vinovat, magistratul riscă până la şapte ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite