Iurie Leancă: Dodon şi-a schimbat de câteva ori blana, dar năravul a rămas acelaşi - anularea Acordului de Asociere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Fostul premier, preşedintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a declarat că avea alte aşteptări de la vizita lui Igor Dodon la Moscova, şi nu anunţul şefului statului că doreşte anularea Acordului de Asociere cu UE.

„Ceea ce am aşteptat de la Preşedintele Dodon să anunţe la conferinţa comună cu Putin era anularea restricţiilor economice pentru vinurile moldoveneşti, facilitarea condiţiilor pentru migranţii moldoveni sau anunţarea unor proiecte mari de infrastructură pe care Rusia le-ar susţine în Republica Moldova, dar….

„Lupul” Dodon şi-a schimbat de câteva ori blana, dar năravul a rămas acelaşi - anularea Acordului de Asociere.

Aş vrea să fie clar pentru toţi ce exact vrea să anuleze acest Preşedinte:

- aproape 1 milion de cetăţeni moldoveni au circulat în ultimii 2 ani fără vize în UE - ANULAT
- peste 1,2 miliarde euro exporturi moldoveneşti pe piaţa UE în 2016 (65% din total), ceea ce înseamnă zeci de mii de locuri de muncă în Moldova - ANULAT 
- peste 2,5 miliarde de lei anual în asistenţă pentru proiecte în Republica Moldova - de la grădiniţe până la frigidere industriale pentru agricultori - ANULAT

El trebuie oprit şi trebuie oprit de 2 ori: acum şi iar în 2018, la alegerile parlamentare”, a subliniat Leancă pe pagina sa de Facebook.

Amintim că preşedintele Republicii Moldova se află în perioada 16-18 ianuarie într-o vizită oficială la Moscova. Cea mai aşteptată întrevedere a fost cea dintre Igor Dodon şi Vladimir Putin. Părţile au discutat despre problema conflictului din Transnistria, problema migranţilor moldoveni aflaţi la muncă în Rusia, despre perspectivele parteneriatului strategic moldo-rus şi altele. 

Dodon l-a asigurat pe liderul de la Kremlin că dacă socialiştii obţin majoritatea parlamentară în 2018, ei vor rezilia Acordul de Ascoiere UE-Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite