„O decizie strict politică“. Liberal-democratul Iurie Leancă l-a demis pe liberalul Ion Cebanu de la conducerea Moldsilva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Cebanu a fost demis anterior şi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului
Ion Cebanu a fost demis anterior şi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

La propunerea premierului interimar, Guvernul l-a demis astăzi pe Ion Cebanu din funcţia de director al agenţiei de stat Moldsilva.

Iurie Leancă a explicat că această decizie este una strict politică, la fel ca şi numirea lui Ion Cebanu în această funcţie. Doi dintre membrii cabinetului de miniştri au votat împotrivă.

„N-am ştiut de decizia de astăzi. A fost şi pentru mine o surpriză, probabil este o răzbunare împotriva PL. Dincolo de funcţii, important este să rămânem oameni, demni şi morali“, a comentat liberalul.

Ion Cebanu a devenit şef la Moldsilva la finele lui februarie, după ce a fost demis de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului. Deşi îl criticase anterior că nu ar fi specialist în acest domeniu, premierul de atunci Vlad Filat a explicat că-l acceptă deoarece Moldova are nevoie de un Guvern funcţional.

Cebanu îl înlocuise pe Ion Lupu, care a fost demis în urma incidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească.

Tot astăzi, şeful Departamentului Instituţiilor Penitenciare Veaceslav Ceban a fost numit viceministru de Interne.

Liberalii l-au criticat în repetate rânduri pe liderul PLDM Vlad Filat, iar acesta a anunţat că nu va negocia decât cu reformatorii din PL formarea unui nou cabinet de miniştri pusă în sarcina lui Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite