Dodon i-a transmis un mesaj de condoleanţe lui Iohannis, după ce furtuna din vestul României s-a soldat cu mai multe victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său român, Klaus Iohannis, luni, 20 septembrie, în contextul consecinţelor furtunii din vestul României ce s-a soldat cu decesul mai multor persoane.

„Am aflat cu deosebită tristeţe despre urmările furtunii violente din 17 septembrie a.c., care a făcut ravagii şi a provocat pierderi tragice de vieţi omeneşti, răniţi şi importante daune materiale în România, afectînd în mod special Vestul ţării”, se arată în mesajul şefului statului.

Dodon a mai spus că, „în aceste clipe grele, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, ţin să exprim întreaga noastră compasiune şi solidaritate cu poporul român”.

„Vă rog, Excelenţă, să transmiteţi familiilor şi rudelor celor care au avut de suferit sincerele noastre condoleanţe, iar celor răniţi însănătoşire grabnică”, se menţionează în mesajul preşedintelui moldovean.

O furtună foarte puternică a răscolit vestul României duminică după-amiază. Totul a început cu un vânt răvăşitor, care chiar a smuls copaci din rădăcini. Opt oameni şi-au pierdut viaţa în Timiş, Arad şi Bistriţa-Năsăud, iar 145 au fost răniţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite