Igor Dodon, la o lună de mandat: Pentru oponenţii politici a fost un şoc, iar pentru cetăţeni, o lumină în capătul tunelului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon face bilanţul primei luni de mandat prezidenţial. Preşedintele ţării afirmă că această perioadă a fost un şoc pentru oponenţii săi politici: ei chiar ar sta cu sufletul la gură în aşteptarea următorului pas al şefului statului.

„Această lună eu aş caracteriza-o astfel: pentru oponenţii mei politici a fost un şoc. Ei în fiecare zi aşteaptă ce va propune Dodon pentru pasul următor. Iar pentru populaţie eu cred că este o ieşire din această situaţie grea în care ne-am pomenit. Eu consider că este o lumină la capătul tunelului”, a declarat preşedintele ţării pentru NTV.

În alt context, Dodon a subliniat că moldovenii nu mai au încredere în UE şi s-au orientat spre Rusia. Potrivit lui, numărul proeuropenilor în ultimii şapte ani a scăzut de la 70% la 35%. 

„De ce a scăzut, (încrederea) fiindcă aici, cu susţinerea Occidentului, a fost creat un sistem oligarhic şi corupt de putere”, a adăugat preşedintele.

Totodată, Dodon recunoaşte că UE a oferit sume importante de bani Republicii Moldova, însă „poporul nu a simţit, doar sau construit câteva drumuri, ceea ce nu e rău, dar oamenii au început a trăi mai rău”.

Amintim că Igor Dodon a fost învestit în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la 23 decembrie 2016, la zece zile după ce Curtea Constituţională i-a validat mandatul. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite