Igor Dodon: Peste un an, doi, vom fi la putere şi vom deschide 300 de secţii de votare în Rusia, unde vor vota 500 de mii de moldoveni stabiliţi acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO psrm.md
FOTO psrm.md

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea PSRM, Igor Dodon, a declarat joi, 29 septembrie, că guvernarea de la Chişinău se teme de voturile moldovenilor din Federaţia Rusă, motiv pentru care a decis să deschidă doar opt secţii de votare.

Dodon afirmă că datele oficiale arată că în Rusia locuiesc nu mai puţin de 400.000 de moldoveni, iar conform legislaţiei pentru fiecare 3.000 de cetăţeni statul trebuie să deschidă o secţie de votare. 

Socialistul este convins că urmatoarele alegeri parlamentare vor fi câştigate de PSRM, iar pentru prezidenţialele din 30 octombrie, Dodon îndeamnă lumea să iasă masiv la votare, pentru a se evita fraudarea alegerilor.

„Dacă ieşim masiv la vot, nu vor avea şansa să fraudeze alegerile. Le poţi frauda atunci când diferenţa între candidaţi e foarte mică 1-2%, cum aveam eu în Chişinău în anul 2011. Însă când diferenţa este de zeci de procente, ei nu au şanse”, subliniază liderul PSRM.

Preşedintele PSRM susţine că dacă guvernarea câştigă alegerile, înseamnă că acestea au fost falsificate, deoarece chiar sondajele care ar fi apropiate guvernării arată că el conduce detaşat.

Politicianul a mai adăugat că unul din principalele obiective ale ţării trebuie să fie întoarcerea pe piaţa de desfacere rusă, deoarece în opinia dânsului, Moldova nu poate vinde fructe şi legume în cantităţi mari pe piaţa UE.

„De la doi ani de la semnarea Acordului de Asociere, noi importăm mai multe mere din UE decât exportăm”, a conchis Dodon.

Igor Dodon a fost invitatul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV-Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite