Experţii consideră că Valeriu Streleţ trebuie să discute cu societatea civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul desemnat de PLDM la funcţia de premier, Valeriu Streleţ, este obligat să discute atât cu partenerii de alianţă, dar şi cu societatea civilă, pentru a putea face faţă provocărilor. Opinii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika”de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Dumitru Budeanschi, director de programe în cadrul organizaţiei neguvernamentale „Expert-grup”, a salutat iniţiativa lui Streleţ de a se întâlni cu societatea civilă. „Este un semnal ce ţine de eliminarea barierelor dintre Guvern şi societatea civilă. Vrem să vedem ce propuneri ne va face. Sarcinile viitorului premier e să identifice şi să lichideze în primul rând sursele de instabilitate. Primul factor care creează instabilitate social, este majorarea tarifelor la resursele energetice. Cel de al doilea factor care generează instabilitate financiară, este blocarea relaţiilor cu finanţatorii externi”, a spus Budeanschi,

Nicolae Osmochescu, fost judecător în Curtea Constituţională, consideră că discuţiile care le poartă Valeriu Streleţ înainte de a fi învestit îl vor ajuta să-şi formeze programul de activitate. „Un guvern trebuie să-şi stabilească priorităţile, să conştientizeze situaţia, să-şi formeze strategii. Viitorul guvern va trebui să clarifice situaţia cu acele sume dispărute din visteria statului. Acest lucru trebuie să-l facă în primul rând, deoarece generează probleme şi nu este exclus să genereze proteste în masă”, a opinat fostul magistrat.

Analistul media, Cristian Tabără, consideră că Valeriu Streleţ trebuie să consulte cât mai multă lume. „Streleţ face ceea ce trebuie să facă şi să discute cu toată lumea. Îndemn oamenii sa-l susţină pe Streleţ. În situaţia în care se află ţara noastră, oricine ar fi candidatul la funcţia de premier, nu trebuie de invidiat, dar trebuie susţinut”, a declarat Tabără.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite