Expert: „Mihai Ghimpu a înţeles că are un viitor şi acesta este în alianţa proeuropeană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experţii se arată convinşi că va fi formată o coaliţie majoritară pro-europeană FOTO: Adevărul
Experţii se arată convinşi că va fi formată o coaliţie majoritară pro-europeană FOTO: Adevărul

Cele trei partide proeuropene, PLDM, PDM şi PL, sunt puse în situaţia de a forma o coaliţie majoritară. Declaraţii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Jurnalistul Valeriu Reniţă consideră că cele trei partide nu au de ales decât să formeze o coaliţie majoritară. „Cele trei partide nu au încotro. Nu va fi simplu nici acum să formeze coaliţia. Însă de data aceasta riscurile sunt mult mai mari, iar cel mai mare risc este să rămânem fără finanţare. Am observat că Mihai Ghimpu a devenit mai flexibil, s-a schimbat mult”, a opinat Reniţă.

Şi expertul IDIS „Viitorul”, Corneliu Ciurea, este de părerea că cele trei partide vor reuşi să formeze o majoritate parlamentară. „Mie Ghimpu mi s-a părut senin la faţă, înţelege că are un viitor şi acest viitor este în alianţa pro-europeană. Probabil că bate un vânt dinspre Occident care împinge şalupa liberală spre portul majorităţii parlamentare”, a declarat Ciurea.

Corina Cojocaru, doctor în drept constituţional, s-a arătat convinsă că alianţa pro-europeană de guvernare va fi formată. „Partidele au termen până la 12 septembrie să formeze guvernul, altfel Parlamentul poate fi dizolvat şi anunţate alegeri anticipate. Criza politică se va aprofunda şi mai mult, dacă e să luăm în considerare că se apropie şi expirarea mandatului şefului statului. În afară de criza politică, Republica Moldova se confruntă şi cu o criză economică. Cred că liderii celor trei partide vor ajunge la un numitor comun”, a spus Cojocaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite