Rovana Plumb, înlocuitorul lui Ponta la cârma PSD: Coaliţia merge bine pe teme de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD FOTO Adevărul
Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD FOTO Adevărul

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a susţinut o conferinţă de presă pentru a lansa un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a liberalilor privind numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

„Ne-am respectat decizia. PSD este coerent în acţiunile politice. Cei care au ceva de explicat sunt cei care le-au propus şi s-au bucurat pentru alegerea sa. Domnul preşedinte a făcut propunerea de o manieră care ne aduce aminte de fostul preşedinte. Le urez succes în a le explica cetăţenilor cum asta este o altfel de politică, diferită de cea a fostului preşedinte. Coaliţia merge foarte bine pe teme de guvernare“, a spus Rovana Plumb.

Întrebată dacă premierul Victor Ponta intenţionează să se întoarcă în ţară la sfârşitul săptămânii, Plumb a spus: „Doar medicii pot decide când Victor Ponta se întoarce în ţară“.

Parlamentul l-a validat ieri pe Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în timp ce Victor Ponta a privit din Turcia cum partidul pe care îl conduce a pierdut majoritatea.

Senatorul liberal Mihai-Răzvan Ungureanu a depus ieri jurământul de numire în funcţia de director al SIE, după ce plenul reunit al celor două Camere l-a validat în funcţie cu 278 de voturi favorabile şi şase “împotrivă”. Alţi cinci aleşi prezenţi la şedinţă s-au abţinut de la vot. Astfel, liberalii au reuşit ieri să strângă o majoritate de conjunctură, după ce parlamentari din toate grupurile, cu excepţia celor de la PSD, PMP şi ALDE, s-au prezentat la şedinţa plenului reunit şi au votat în favoarea numirii senatorului liberal Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE. Deşi au avut 14 oameni în minus, după ce 10 liberali şi patru parlamentari UNPR au lipsit de la şedinţă, liberalii au reuşit să aducă în plen 289 de parlamentari, cu 11 mai mult decât aveau nevoie pentru a asigura cvorumul de şedinţă, de jumătate plus unu dintre cei 554 de parlamentari câţi numără Legislativul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite