Există riscul unor dezordini în masă. Tiraspolul recomandă locuitorilor regiunii să nu treacă Nistrul pe durata protestelor organizate de către Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Aşa-numitul Minister al Securităţii de Stat de la Tiraspol recomandă locuitorilor regiunii transnistrene să se abţină de la vizitele pe malul drept al Nistrului, în perioada 23 - 25 septembrie, când Igor Dodon intenţionează să desfăşoare mai multe proteste în Republica Moldova.

Avertismentul autorităţilor de la Tirapsol vine în legătură cu faptul că ar exista riscul unor ciocniri violente dintre protestatari şi forţele de ordine de la Chişinău, se arată în comunicatul de presă al Secutităţii transnistrene.

Reprezentanţii Tiraspolului susţin că mitingurile ar putea să se transforme în dezordini în masă, subliniind că anterior au existat jertfe, fără a preciza despre care protest este vorba, câte şi ce fel de jertfe.

„În caz că aveţi necesitatea extremă de a vă afla pe teritoriul Republicii Moldova în perioada menţionată, să respectaţi cerinţele de securitate şi să evitaţi locurile unde se vor aduna masele de protestatari”, se mai spune în comunicat.

Amintim că Igor Dodon a anunţat desfăşurarea unor proteste masive pentru ziua de 24 septembrie, în susţinerea iniţiativelor legislative ale şefului statului, la care s-a alăturat şi PSRM. La 24 septembrie, conform unui decret prezidenţial, trebuia să aibă loc un referendum republican consultativ pe mai multe subiecte lansate de către Igor Dodon, însă Curtea Constituţională a anulat decretul şefului statului, declarându-l neconstituţional, motiv ce l-a făcut pe preşedinte să anunţe intenţia de a organiza manifestaţii stradale prin ţară, dar cu excepţia Capitalei.

Întrebările supuse referendumului iniţiat de Dodon au fost: 

Susţineţi abrogarea legii care pune miliardul furat pe spatele cetăţenilor?

Susţineti acordarea drepturilor suplimentare pentru preşedintele Republicii Moldova de dizolvare a Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate?

Susţineţi reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71?

Susţineţi studierea în instituţiile de învăţământ a Istoriei Moldovei?

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite