Dodon şi-a desemnat consilierul în domeniul relaţiilor cu diaspora: A locuit peste zece ani în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a semnat miercuri, 17 mai, decretul privind numirea în funcţia de consilier prezidenţial pentru relaţiile cu diaspora a Cristinei Buga. Potrivit şefului statului, au fost examinate peste o sută de dosare, iar anume Cristina Buga a întrunit mai multe condiţii, precum faptul că a locuit peste zece ani în afara ţării.

„A făcut studiile la Universitatea „Pierre Mendès France” din Grenoble (Franţa), a obţinut masteratul în Economie Internaţională şi doctoratul în Ştiinţe Economice la Universitatea din Grenoble, Franţa. Pe parcursul mai multor ani, a activat în calitate de profesor asociat în ştiinţe economice la Universitatea din Grenoble şi cercetător asociat în afaceri internaţionale la Universitatea din Pretoria”, a menţionat preşedintele pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Dodon a precizat că săptămâna viitoare va pleca într-o vizită de lucru în Turcia, iar Cristinei Buga îi va reveni sarcina să organizeze o întrevedere în şeful statului şi diaspora moldovenească din Instanbul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite