Dodon, despre suspendarea sa din funcţie: E inadmisibil ca cetăţenii care au jurat credinţă României să decidă politica Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon consideră că este inadmisibil ca cetăţenii care au jurat credinţă statului român să decidă politica statului moldovenesc. Declaraţia preşedintelui ţării a fost făcută vineri, 5 ianuarie, imediat după ce Curtea Constituţională a decis să-l suspende din funcţie pentru refuzul de a promulga legea ce interzice propaganda rusă în Republica Moldova.

„După cum am promis, nu voi ceda în niciun caz în faţa guvernării. Nu voi accepta candidaturi compromise şi nu voi semna legi care contravin intereselor cetăţenilor. Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curţii Constituţionale nu va trece fără consecinţe”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a spus că, după alegerile parlamentare, „care vor fi declanşate în câteva luni, vom schimba şi repara multe lucruri. Şi în Guvern, şi în Parlament, şi în Curtea Constituţională”. 

În ceea ce priveşte legea ce interzice propaganda rusă, preşedintele a menţionat că acest fapt e un abuz evident asupra libertăţii de informare a cetăţenilor Republicii Moldova. 

„Este o cenzură bazată pe duble standarde, în stilul democraţilor, aflaţi la guvernare. De ce se trece cu vederea media care promovează deschis lichidarea statalităţii Republicii Moldova? Referitor la informarea cetăţenilor, există multe posibilităţi prin care ei vor putea avea acces la ştirile cenzurate politic”, a notat Dodon.

Igor Dodon a îndemnat cetăţenii la consolidarea tuturor forţelor patriotice „împotriva guvernări eurounioniste, care crede că prin forţă şi presiune va supune voinţa poporului”.

Curtea Constituţională a decis vineri, 5 ianuarie, că Igor Dodon a încălcat Constituţia când a refuzat repetat să promulge legea ce interzice propaganda rusă. Curtea a stabilit că preşedintele ţării va fi suspendat din funcţie ca atribuţia de promulgare a legilor să revină unui preşedinte interimar, fiind vorba de şeful Parlamentului sau de prim-ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite