Directorul ANTA, avertizat de Pavel Filip: Dacă softul e-Autorizaţie nu va funcţiona în ziua stabilită, aceasta va fi ultima dumneavoastră zi de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, 12 septembrie, responsabililor din transporturi să se asigure că softul e-Autorizaţie, prin intermediul căruia se vor elibera autorizaţiile de transport, va fi funcţional în termenii stabiliţi.

Potrivit premierului, există rezistenţă în sistem, pentru că eliberarea autorizaţiilor prin intermediul serviciilor electronice va reduce corupţia din acest sector.

„A existat foarte multă corupţie la repartizarea autorizaţiilor de transport, aşa-numitele CEMT-uri. Ştim cât plăteau transportatorii pentru aceste CEMT-uri. Iată că softul, calculatorul este exact elementul care nu ia mită. Evident ca avem foarte multă rezistenţă în sistem, noi am văzut acest lucru prin toate reformele care au fost promovate de către Guvern. Eu ştiu că acest soft care urma să fie pus în aplicare încă de la 1 septembrie nu lucrează. Dle ministru Gaburici, vă solicit să monitorizaţi personal şi pe această cale public îi transmit un mesaj dlui director ANTA, Vsevolod Bocşanean: dacă acest soft nu va fi funcţional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima lui zi de lucru”, a spus Pavel Filip.

În context, premierul a cerut tuturor funcţionarilor să îşi facă meseria conştiincios. ”Am obosit de şedinţe şi indicaţii. Vreau ca fiecare să îşi facă treaba fără ca să fie mânat din urmă. Numai atunci când avem probleme pe care le semnalăm, se porneşte carul din loc. Altfel nu”, a punctat acesta.

De la 1 septembrie intră în vigoare câteva modificări la Codul Transporturilor Rutiere, care se referă la eliberarea autorizaţiilor pentru transport în mod electronic. Primirea cererilor se va face până la sfârşitul lunii octombrie, iar repartizarea autorizaţiilor - până pe 15 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite