Democraţii, despre colegul lor Valeriu Guma, condamnat la închisoare în România: „N-am văzut niciun dosar, ştim şi noi din presă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Diacov, preşedintele de onoare a PD FOTO: Adevărul
Dumitru Diacov, preşedintele de onoare a PD FOTO: Adevărul

Faptul că deputatul Valeriu Guma este dat în urmărire generală de către Interpol şi Poliţia Română îl lasă rece pe preşedintele de onoare a PD, Dumitru Diacov.

“Nu cunoaştem nimic, nu am văzut vreun dosar. Noi judecăm după presă. Se doreşte de a raporta la Consiliul Europei despre diferite cazuri şi iată, au găsit şi un personaj moldovean. Nu ştiu dacă vreo instituţie juridică a văzut vreun document”, a declarat Diacov pentru presă.

Potrivit site-urilor Interpol şi a Poliţiei Române, oficialul moldovean este căutat de oamenii legii, după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de la Bucureşti la patru ani de închisoare pentru corupţie.

Guma declara atunci că nu va sta nicidecum în închisoare. „Sunt nevinovat şi voi ataca România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului“, spunea deputatul.

Deputatul moldovean Valeriu Guma a fost trimis în judecată pe 2 iulie 2008, fiind acuzat că l-a mituit pe directorul general al Direcţiei Juridice din Atoritatea pentru Valorificarea Arhivelor Statului de la Bucureşti, pentru a-i determina pe funcţionari să aprobe o convenţie de menţinere în vigoare a contractului de privatizare la o firmă la care era acţionar.

Instanţa Supremă l-a condamnat, pe 17 aprilie, pe deputatul moldovean Valeriu Gumă la patru ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei este definitivă, astfel că Valeriu Gumă trebuie să execute pedeapsa primită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite